Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه رفاه اجتماعی خبرگزاری فارس، شاید برای شما جالب باشد سازمان تأمین اجتماعی علاوه بر خدمات درمانی و بازنشستگی در داخل، به ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز ارائه خدمت می‌دهد، بسیاری از دانشجویان،پزشکان و برخی کارمندان شاید مجبور شوند برای ادامه تحصیل و کار به برخی کشورها سفر کنند و باید امکان بهره‌مندی از خدمات اجتماعی در کشورهای ثانویه وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برهمین اساس این سازمان، ارائه خدمات به این افراد را تا زمان بازنشستگی ادامه خواهد داد.

تأمین اجتماعی در باب حمایت‌های بلند مدت خدماتی مانند پرداخت مستمری بازنشستگی، پرداخت مستمری بازماندگان (مستمری فوت)، پرداخت مستمری ازکارافتادگی کلی غیر ناشی از کار و پرداخت مستمری ازکارافتادگی کلی و جزئی ناشی از کار را در دستور کار قرار داده است اما درباب حمایت‌های کوتاه مدت، خدماتی از جمله حمایت در برابر حوادث و بیماریها در قالب دفترچه‌های درمانی، پرداخت غرامت دستمزد ایام بیماری، پرداخت غرامت دستمزد ایام بارداری، پرداخت غرامت نقص عضو، پرداخت کمک هزینه کفن و دفن پرداخت کمک هزینه ازدواج، پرداخت هزینه وسایل کمک پزشکی را ادامه می‌دهد.

برهمین اساس برای آگاهی بیشتر از خدمات تأمین اجتماعی به ایرانیان خارج از کشور با مهدی شکوری، مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین‌اجتماعی درباره چگونگی ارائه خدمت به ایرانیان خارج از کشور گفت‌وگو کردیم. وی آخرین راهبردهای عملیاتی بیمه ای برای ایرانیان ساکن درخارج از کشور را تشریح کرد و گفت: مطابق اصل ۲۹ قانون اساسی مبنی بر برخورداری آحاد جامعه از پوشش تامین‌اجتماعی، سازمان تأمین اجتماعی با شناسایی جامعه هدف و افرادی که فاقد پوشش بیمه‌‏ای هستند فارغ از محل سکونت، اقدام به بیمه آن‌ها می‌کند.

ایرانیان خارج از کشور هم می‌توانند بیمه شوند

مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین‌اجتماعی در ادامه، عنوان کرد: ایرانیانی که فاقد نظام بیمه ای نزد سایر صندوق‌ها و سازمان تأمین اجتماعی هستند اعم از شاغل، غیر شاغل یا دانشجویان خارج از کشور، می‌توانند خود را نزد این سازمان بیمه کنند و با پرداخت حق بیمه از تعهدات قانونی مربوطه بهره مند شوند، شرط سنی پذیرش درخواست برای برخورداری از این نوع پوشش بیمه ای، حداکثر ۵۰ سال و حداقل ۱۸ سال خواهد بود.

وی در ادامه افزود: چنانچه شخصی در تاریخ ارائه درخواست بیش از ۵۰ سال سن داشته باشد، لازم است معادل مازاد سنی خود سابقه پرداخت حق‌بیمه در سازمان تامین‌اجتماعی داشته باشد. این افراد یا وکیل قانونی آنان می‌توانند با مراجعه به کارگزار رسمی برون مرزی سازمان در کشور محل سکونت خود یا در صورت حضور در ایران با مراجعه به یکی از شعب سازمان، پس از ارائه درخواست و عقد قرارداد ، تحت پوشش بیمه ایرانیان خارج از کشور قرار گیرند.

وی ادامه داد: اگر متقاضی حداقل ۱۰ سال سابقه پرداخت حق‌بیمه داشته باشد، از احراز شرط سنی مورد اشاره معاف است.

شکوری با بیان اینکه مبنای پرداخت حق‌بیمه در بیمه ایرانیان خارج از کشور بستگی به میزان سابقه و سن متقاضی دارد، عنوان کرد: متقاضیان مرد یا زن این نوع بیمه با توجه به سن و سابقه قبلی نزد سازمان، می‏‌توانند نسبت به انتخاب دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه از ۱/۵ برابر حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار تا سقف دستمزد (۷برابر حداقل دستمزد ) اقدام کنند.

چگونگی نرخ پرداخت بیمه ایرانیان خارج از کشور

وی افزود: مبلغ حق‌بیمه در این نوع بیمه به دو عامل بستگی دارد؛ یکی نرخ حق‌بیمه و دوم دستمزد مبنای پرداخت حق‌بیمه، این دو پارامتر در تعیین میزان حق‌بیمه تاثیرگذار است.

مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین‌اجتماعی گفت: در بیمه ایرانیان خارج از کشور دو نرخ پرداخت حق‌بیمه ۱۴% و ۱۸% پیش‌بینی شده است و مشمولین با پرداخت حق بیمه مقرر می توانند از تعهدات مندرج در قانون تأمین اجتماعی به ترتیب بازنشستگی، فوت در نرخ ۱۴ درصد و از کارافتادگی، بازنشستگی و فوت در نرخ ۱۸ درصد در داخل ایران برخوردار شوند.

شکوری افزود: متقاضی در صورت تمایل می‌تواند علاوه بر پرداخت حق بیمه با نرخ های تعیین شده، با پرداخت حق بیمه سهم درمان به میزان ۹%، در داخل کشور از خدمات درمانی برخوردار شود.

وی عنوان کرد: پرداخت وسایل کمک پزشکی (پروتز و اروتز ) و هزینه مراسم ترحیم به این قبیل از بیمه‌شدگان درصورت دارا بودن حمایت درمانی در زمان ارائه درخواست امکانپذیر خواهد بود. 

شکوری درباره نحوه انجام معاینات پزشکی، توضیح داد: نرخ ۱۴ درصد معاف از معاینات بوده و صرفاً متقاضیان نرخ ۱۸ درصد می‌بایست بدواً و با هزینه شخصی مورد معاینه پزشکی قرار گیرند؛ چنانچه از کارافتاده کلی شناخته شوند تنها می‌توانند در قبال تعهدات بازنشستگی و فوت (نرخ ۱۴ درصد) مشمول مقررات بیمه ایرانیان خارج از کشور قرار گیرند.چنانچه متقاضی دارای سابقه پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی باشد، در صورت احراز یک سال سابقه پرداخت حق بیمه با نرخ کامل ظرف ده سال قبل و ۹۰ روز سابقه ظرف یک سال قبل از تاریخ درخواست از انجام معاینات پزشکی بدو قرارداد معاف خواهد بود.

وی گفت : نحوۀ ارائه تقاضا و ضوابط انعقاد قرارداد و پرداخت حق بیمه ایرانیان خارج از کشور این گونه است که متقاضی یا وکیل قانونی آنان می‌توانند با مراجعه به کارگزار رسمی برون مرزی سازمان در کشور محل سکونت خود و یا با ورود به سامانه متمرکز اعلام درخواست بیمه ایرانیان خارج از کشور درج شده در سایت بین الملل(ایرانیان خارج از کشور و اتباع خارجی) به نشانی:tamin.ir و در صورت حضور در ایران با مراجعه خود یا وکیل قانونی به یکی از شعب،درخواست خود را ثبت و طبق ضوابط مقرر اقدام به انعقاد قرارداد کنند.

 فعالیت کارگزاری رسمی‌های تأمین اجتماعی در ۱۸ کشور دنیا

شکوری افزود: در حال حاضر ۳۴ کارگزار رسمی برون مرزی در ۱۸ کشور دنیا از جمله ترکیه ، امارات عربی متحده،عراق، آذربایجان،اقلیم کردستان عراق، آلمان، دانمارک،اتریش،ایتالیا، انگلستان، فرانسه،سوئد،چین ، مالزی،استرالیا،کانادا و... که فهرست آنان در سایت قابل مشاهده است، آماده خدمت رسانی امور بیمه ای به هموطنان ساکن در خارج از کشور هستند.

شکوری درخصوص نحوه پرداخت حق‌بیمه ایرانیان خارج از کشور گفت: امکان پرداخت حق‌بیمه به صورت ماهانه از مزایای مهم این نوع بیمه شمرده می‌شود؛ هنگامی که قرارداد این بیمه منعقد و بیمه‌پردازی آغاز شود، فرد می‌تواند حق‌بیمه خود را از یک ماه تا ۱۵ ماه آینده پیش‌پرداخت کند. برای پرداخت نیز با توجه به گسترش خدمات غیرحضوری سازمان تامین‌اجتماعی، متقاضیان می‌توانند از طریق سایت سازمان به نشانی samt.tamin.ir برگ پرداخت دریافت و نسبت به پرداخت حق‌بیمه خود به صورت غیرحضوری اقدام کنند.

 مدیر کل امور بیمه شدگان ادامه داد: در حال حاضر آمار بیمه شدگان ایرانیان خارج از کشور اعم از بیمه شده در قالب انواع بیمه ایرانیان خارج از کشور،حرف و مشاغل آزاد، بیمه اختیاری و تعداد مستمری بگیران شامل بازنشستگان و بازماندگان که از سازمان مستمری دریافت می‌کنند بیش ۴۲ هزار نفر هستند.

شرایط دریافت مستمری برای بازماندگان 

شکوری اظهارکرد: بازنشستگی این قبیل از بیمه شدگان با شرایط عمومی مانند دارا بودن حداقل ۲۰سال سابقه پرداخت حق بیمه مقرر و ۶۰ سال سن برای مردان و ۵۵ سال سن برای زنان،داشتن ۳۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه با ۵۰ سال سن برای مردان و ۴۵ سال سن برای زنان و داشتن ۳۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه بدون شرایط سنی امکان پذیر خواهد بود.

وی شرط قانونی پرداخت مستمری به بازماندگان را مبتنی بر ماده ۸۰ قانون تامین‌اجتماعی برشمرد و گفت: در قانون پیش‌بینی شده که اگر بیمه شده در ۱۰ سال قبل از تاریخ فوت، یک سال سابقه بیمه‌پردازی داشته باشد و در یک سال آخر به مدت ۹۰ روز سابقه پرداخت حق‌بیمه داشته باشد، از نظر قانونی بازماندگان واجد شرایط امکان دریافت مستمری را خواهند داشت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سازمان تأمین اجتماعی بیمه ایرانیان خارج از کشور بیمه اتباع خارجی بیمه ایرانیان خارج از کشور سال سابقه پرداخت حق بیمه سازمان تامین اجتماعی امور بیمه شدگان تأمین اجتماعی پرداخت مستمری سال سن بیمه ای یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۲۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروخانه‌ها برای خرید شیرخشک پول ندارند

عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران، با اشاره به بدهی بیمه ها به داروخانه‌ها، گفت: داروخانه‌ها برای خرید شیرخشک، پول ندارد.

به گزارش مهر، هادی احمدی افزود: در کل کشور ۱۶ هزار داروخانه فعالیت دارد که با بیمه‌های پایه قرارداد دارند و سازمان‌های بیمه گر هم باید به تعهدات خود عمل کنند.

وی ادامه داد: وضعیت داروخانه‌ها به علت تأخیر در پرداخت مطالبات مناسب نیست هر سه سازمان بیمه گر تأمین اجتماعی، بیمه سلامت و نیروهای مسلح به داروخانه‌ها بدهکار هستند.

احمدی گفت: سازمان‌های بیمه گر باید یک ماه پس از دریافت اسناد مطالبات داروخانه‌ها را پرداخت که تا کنون این مهم اتفاق نیافتاده است.

وی ادامه داد: سازمان تأمین اجتماعی آخرین پرداختی که به داروخانه‌ها داشته مربوط به آذر پارسال بوده آن هم فقط در بخشی از داروخانه‌های کشور و آخرین پرداخت بیمه سلامت هم مربوط دی پارسال است و در بیمه نیروهای مسلح نیز به همین صورت است.

احمدی گفت: در حال حاضر داروخانه‌ها در خرید شیرخشک مشکل دارند و چرخه اقتصادی داروخانه‌ها مشکلات جدی دارد، چون پولی جهت تهیه شیرخشک ندارند.

وی گفت: سازمان هدفمندی یارانه‌ها و بیمه سلامت منابع تهیه شیر خشک را به داروخانه‌ها پرداخت نکرده اند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: توزیع شیرخشک یارانه ای تا سقف ۱۰ قوطی در هر ماه توزیع شیرخشک یارانه‌ای تا ۱۰ قوطی در هر ماه

دیگر خبرها

  • پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی برای ۲۰۱۰ مددجوی گلستانی در سال ۱۴۰۲
  • ادعای معاون رئیسی درباره مهاجرت ایرانیان | چرا پلیس وارد بحث مهاجرت شد؟
  • تمدید اعتبار  سیستمی پوشش بیمه ای بیمه شدگان روستایی و سلامت همگانی ایرانیان 5 دهک اول درآمدی
  • بهزیستی چه خدماتی به «خانواده‌های دارای فرزند چندقلو» می دهد؟
  • داروخانه‌ها برای خرید شیرخشک پول ندارند
  • بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد
  • اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد، چه می‌شود؟
  • اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد چه می‌شود؟
  • پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد تومان از مطالبات مراکز دانشگاهی طرف قرارداد تامین‌اجتماعی
  • پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد تومان از مطالبات مراکز دانشگاهی طرف قرارداد