Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-28@00:58:12 GMT

زنان چگونه می‌توانند بازنشسته شوند؟

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۵۶۰۰۲

اکبر قربانی مشاور روابط کار و  تامین اجتماعی  درباره شرایط بیمه‌ای بانوان برای بازنشستگی گفت:  بازنشستگی  بانوان شرایط مختلفی دارد اگر آن‌ها شاغل باشند و بیمه‌ی اجباری داشته باشند با داشتن ۴۲ سال سن و ۲۰ سال سابقه بیمه پردازی می‌توانند بازنشست شوند البته توجه به این نکته مهم است که بین سابقه کار و سابقه بیمه پردازی تفاوت وجود دارد اگر فرد کامل کار کرده است و کارفرما هم عین کارکرد کارگر را برای او بیمه رد کرده باشد مشکلی پیش نمی‌آید، چون که بین سابقه کار و سابقه بیمه پردازی کارگر مطابقت وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاور روابط کار و تامین اجتماعی با اشاره به عدم تطابق سابقه کار و بیمه پردازی کارگران اظهار کرد: گاهی اوقات با مواردی رو به رو می‌شویم که فرد ۲۰ سال سابقه کار داشته و در این بین به دلایلی مانند بیماری ۲ سال مرخصی بدون  حقوق  گرفته است و این مدت از بیمه او کسر شده و یا کارفرما در پرداخت حق بیمه  نیروی کار  قصور کرده است این گونه می‌شود که سابقه کار بیشتر از سابقه بیمه پردازی است و کارگر با مشکل رو به رو خواهد شد.

قربانی تصریح کرد: حالت اول بازنشستگی برای بانون به این شکل است که اگر خانمی در یک شرکت و کارگاهی کار می‌کند و بیمه‌اش به شکل اجباری رد می‌شود به شرط داشتن ۲۰ سال سابقه بیمه‌پردازی و با ۴۲ سال سن می‌تواند بازنشست شود حالت دوم این گونه است که خانم‌هایی که ۳۰ سال سابقه‌ی بیمه پردازی دارند با داشتن ۴۵ سال سن می‌توانند بازنشست شوند حالت سوم هم خانم‌هایی هستند که ۵۵ سال سن و حداقل ۱۰ سال سابقه بیمه پردازی دارند می‌توانند بازنشست شوند، اما باید بدانند که مشمول ماده ۱۱۱  قانون  تامین اجتماعی هم نخواهند شد.

ماده ۱۱۱ تامین اجتماعی چه می‌گوید؟

مستمری ازکارافتادگی کلی و مستمری بازنشستگی و مجموع مستمری بازماندگان در هر حال نباید از حداقل مزد کارگر عادی کمتر باشد.

مشاور روابط کار و تامین اجتماعی ادامه داد: بانوانی که ۱۰ سال سابقه بیمه دارند و بازنشست می‌شوند دیگر نمی‌توانند ۳۰ روز حقوق کامل را دریافت کنند و فقط ۱۰ روز در ماه بر اساس بیمه پردازی که ۲ سال آخر کارشان داشته اند حقوق دریافت خواهند کرد.

قربانی با اشاره به بازنشستگی بانوان در مشاغل سخت و زیان آور بیان کرد: در مبحث سخت و زیان‌آور بازنشستگی بانوان تابع سن نیست و داشتن ۲۰ سال سابقه مستمر در مشاغل سخت و زیان آور ملاک بازنشستگی قرار می‌گیرد همین حالا برخی از پرستاران کشور با داشتن ۲۰ سال سابقه بیمه‌پردازی و با وجود این که حتی سن آن‌ها در بیش‌تر مواقع به ۴۰ سال هم نرسیده است بازنشست می‌شوند و حقوق خود را هم کامل دریافت می‌کنند و مشکلی هم ندارند در کل می‌توان گفت بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان آور ارفاقی است برای نیروی کاری که در این نوع مشاغل فعالیت می‌کنند و شرایط آن برای خانم‌ها و آقایان یکی است و هیچ فرقی نمی‌کند.

وی افزود: اگر خانمی بخشی از شغلش سخت باشد و بخش دیگر آن هم عادی در این حالت اگر سابقه بیمه پردازی‌اش ۳۰ سال بشود و سنش هم ۴۵ سال باشد باز هم می‌تواند بازنشسته شود.

 

منبع: زنهار

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: بازنشستگی تامین اجتماعی زنان سال سابقه بیمه پردازی توانند بازنشست تامین اجتماعی سخت و زیان آور ۲۰ سال سابقه سابقه کار سال سن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۶۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی لغو شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی زلفی گل در صفحه شخصی خود در فضای مجازی با انتشار نامه مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری درخصوص اعمال پایه های تشویقی اعضای هیات علمی با انشار نامه مذکور اعلام کرد: یک اتفاق مبارک و موثر برای وزارت علوم تحقیقلات و فناوری (عتف) بخشی ازجورچین (پازل) انگیزشی دوره جدید مدیریت وزارت (عتف).

متن نامه به شرح زیر است :

مهدی مسکنی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در نامه ای به محمد علی زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری اعلام کرد: بازگشت به نامه شماره ۳۶۸۳۵۲/ و مورخ ۵ فروردین ۱۴۰۳ در خصوص پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی به استحضار می‌رساند:

با توجه به ماده (۷) تصویب نامه شماره ۱۶۰۷۱۶/ت ۶۰۰۲۹ه مورخ ۲ آذر۱۴۰۱ هیات وزیران، دستورالعمل اعطای پایه‌های تشویقی تا (۶۰ پایه) ازسوی آن وزارت خانه ابلاغ‌شده برای تمامی اعضای هیات علمی که از طریق مراکز جذب وزارت‌خانه مربوطه به‌کار گرفته شده یا می‌شوند از سال هزار و چهارصد و ۲قابلیت اجرایی یافته است.

بنابراین محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی تا (۷) پایه موضوع ماده پنجاه و سه آیین‌نامه استخدامی اعضای هیات علمی از تاریخ اجرای ماده مذکور لغو می‌گردد.

علی‌ای‌حال چنانچه احدی از اعضای مذکوردر شرف بازنشستگی هستند در صورت رعایت ضوابط کلی اعطای پایه‌های مورد بحث که دستورالعمل مزبور تشریح گردیده موضوع اعمال پایه‌های تشویقی در محاسبه حقوق بازنشستگی قابل رسیدگی و اقدام خواهد بود.

کد خبر 6087334

دیگر خبرها

  • پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی برای ۲۰۱۰ مددجوی گلستانی در سال ۱۴۰۲
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟
  • همه افراد فاقد پوشش بیمه می‌توانند بیمه سلامت دریافت کنند
  • محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی لغو شد
  • من خلبان نیستم رسکیومن ارتشم! از سرهنگ بازنشسته هوانیروز  ارتش تا عمو کاووس «نون خ»
  • اصلاح احکام رتبه بندی ۱۰۰ معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲
  • مذاکرات برای افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
  • ۳ پیشنهاد برای افزایش حقوق بازنشستگان | افزایش ۳۵درصدی باید لحاظ شود
  • اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان!
  • تمدید نام نویسی بیمه رایگان بازنشستگی مادران روستایی و عشایری