Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-27@16:53:30 GMT

چگونگی بازنشستگی زنان شاغل در شرایط کرونایی

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۳۰۸۶۰

چگونگی بازنشستگی زنان شاغل در شرایط کرونایی

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری ایسکانیوز؛  امیری گنجه مدیرکل تأمین اجتماعی غرب تهران بزرگ در نشست با کارکنان اداره مستمری‌های غرب تهران بزرگ اظهار کرد : زنان بیمه شده‌ای که درآستانه بازنشستگی به بیماری کرونا مبتلا شدند بدون محدودیت زمانی، مدت بستری آنان که به تأیید ( پزشک معتمد، شورای پزشکی و یا کمیسیون پزشکی ) رسیده باشد علاوه بر دریافت غرامت دستمزد  مدت دوره تأیید شده ، ایام  بیماری کرونا نیز جز سوابق بیمه‌ای آنان منظور می‌شود و هیچ محدودیت زمانی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیری گنجه درباره تعداد بازنشستگان زن تحت پوشش تأمین اجتماعی گفت: بر اساس آمار سال 98 از 2 میلیون و79 هزار بازنشسته ، تعداد 204هزار و 587 نفر زنان بازنشسته هستند که این تعداد 21درصد کل مجموع مستمری بگیران تأمین اجتماعی را تشکیل می‌دهند.

وی تأکید کرد: از جمعیت 350هزار نفری بازنشستگان و مستمری بگیرا ن تحت پوشش اداره کل تأمین اجتماعی غرب تهران بزرگ 32 تعداد هزار نفر را زنان بازنشسته تشکیل می‌دهند.

مدیر کل تأمین اجتماعی غرب تهران بزرگ با اشاره به دامنه نوع بازنشستگی زنان در ایران گفت: به لحاظ گستردگی مشاغل و نوع فعالیت در کارگاه‌های مختلف و یا پرداخت حق بیمه  به صورت (خویش فرما- زنان خانه دار)  بازنشستگی زنان در تأمین اجتماعی به شکل‌های گوناگون اجرا می‌شود.

امیری گنجه ادامه داد: کارگاه‌هایی که مشمول ماده 188قانون کار هستند زنان  شاغل در این کارگاه‌ها با داشتن 20 سال سابقه کار و 42 سال سن می‌توانند تقاضای بازنشستگی کنند.

وی درباره کارگاه‌هایی که مشمول قانون کار نیستند، گفت : بر اساس قانون ، چه برای مردان و چه زنانی که در این کارگاه‌ها کار می‌کنند بر مبنای قوانین و آئین نامه استخدامی آن سازمان، نهاد و یا مرکز دولتی بازنشسته می‌شوند. همچنین کارکنان و پرسنل  مراکز دولتی، نهادها ، سازمان‌هایی که ماهیت حقوقی دارند  و ...  با توجه به اینکه این  دستگاه‌ها غیرمشمول قانون کار هستند از شمول ماده 188قانون کار خارج هستند. در مراکز دولتی یا غیر دولتی چنانچه در آیین نامه استخدامی آن دستگاه یا نهاد قید شده باشد که بیمه  شده  قراردادی و مشمول قانون کار است؛ زنان شاغل می‌توانند با داشتن 42 سال سن و 20 سال سابقه درخواست بازنشستگی کنند.

مدیر کل تأمین اجتماعی درباره  بیمه شدگان زنان خانه دار افزود: داشتن 55سال سن و دارا بودن حداقل 10سال سابقه پرداخت حق بیمه برای درخواست بازنشستگی بیمه شدگان زنان خانه دار لازم است.

امیری  گنجه سقف سابقه برای بازنشستگی( مردان و زنان ) بدون مطرح بودن سن بیمه شده را 35سابقه کاری دانست.

مدیر کل تأمین اجتماعی غرب درباره بازنشستگی زنان در کارهای سخت و زیان آور گفت : بر اساس تبصره 2 ماده 76 قانون تمام زنان شاغل در کارهای سخت و زیان آور با داشتن  حداقل 20سال متوالی یا  25 سال متناوب بدون شرط سنی می توانند  تقاضای بازنشستگی کنند.

وی تصریح کرد: اشتغال زنان در مشاغل سخت و زیان آور باید به تأیید کمیته استانی رسیده باشد و عنوان شغلی آنان نیز باید در لیستهای ارسالی از سوی کارفرما صحیح و متناسب با شغل و رتبه قید شده باشد.

امیری گنجه میزان سابقه بازنشستگی و سن شاغلان زن به عنوان کارکنان دولت  وفق ماده 103 قانون خدمات کشوری را با تحصیلات دانشگاهی کارشناسی ارشد  و بالاتر را 60سال  تمام و حداقل سابقه کاری آنان را 25سال اعلام کرد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1111366 برچسب‌ها بازنشستگی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: بازنشستگی کل تأمین اجتماعی غرب بازنشستگی زنان غرب تهران بزرگ امیری گنجه کارگاه ها قانون کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۳۰۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ حیدر آسیابی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب درباره حقوق کارگران در دیدار اخیر ایشان با این قشر گفت: رکن اصلی اقتصاد کشور و رزمندگان جنگ اقتصادی، کارگران هستند و تلاش ما در دادگستری استان پیگیری مشکلات این قشر و حل آن است.

آسیابی با تاکید بر این که تنظیم قرارداد‌های خاص و تحمیلی به کارگران، از نظر قانونی اعتبار ندارند و خلاف قانون است، افزود: اگر کارگران به این نوع قرارداد‌ها معترض باشند می‌توانند شکایت کنند.

وی از اختصاص وکلای معاضدتی برای کارگران هم خبر داد و گفت: برای کارگرانی که نیاز به مشاوره حقوقی یا وکیل در پرونده‌های خود دارند، در رایزنی با کانوی وکلای قوه قضاییه، سهمیه ویژه برای وکلای معاضدتی، در نظر گرفته خواهد شد.

رئیس کل دادگستری گلستان ادامه داد: برای حل مشکلات و اختلافات کارگران و کارفرمایان نیز شعب ویژه در شورای حل اختلاف استان اختصاص می‌یابد تا افراد بجای مراجعه به محاکم، اول به شورای حل اختلاف مراجعه کنند.

آسیابی با اشاره به این که رویکرد ما در دستگاه قضایی استان بر پایه حمایت از واحد‌های تولیدی است، افزود: این رویکرد، هم حمایت از کارفرما و هم حمایت از کارگر است که در نتیجه آن، فقط پارسال ۱۱۰ واحد تولیدی یا احیا شدند یا از تعطیلی و ورشکستگی نجات یافتند.

وی گفت: حفظ حدود ۳ هزار فرصت شغلی، نتیجه احیای این واحد‌ها بود و اگر امروز به اذعان مسئولان اداره کل کاهش ۱۵ درصدی بیمه بیکاری در سال گذشته داشتیم به علت رونق این واحد‌ها و افزایش ظرفیت تولید در استان بود.

رئیس کل دادگستری گلستان خاطرنشان کرد: هدف جلسه امروز تعامل بین بخشی بین متولیان اجرایی بخش خصوصی در کنار سایر نهاد‌های مثل شورای گفتگوی بخش خصوصی، ستاد اقتصاد مقاومتی و ستاد رفع موانع تولید در استان بود تا با استفاده از ظرفیت همگرایی دستگاه قضایی برای حل مشکلات کارگران تلاش شود.

آسیابی با بیان این که حقوق کارگر فقط دستمزد نیست، افزود: امنیت شغلی، بیمه بیکاری، بیمه سلامت، حفاظت و ایمنی محیط‌های کارگری و بازنشستگی هم شامل حقوق کارگر است و قانون برای تضمین این حقوق ضمانت اجرایی دارد.

وی گفت: کارگران باید برای به روز کردن مهارت‌های خود آموزش‌های فنی و حرفه‌ای را جدی‌تر بگرند.

آسیابی اضافه کرد: قوانین کار برای رعایت تعادل بین کارفرما و کارگر و تامین حقوق کارگران وضع شده است که مهم‌ترین ویژگی آن حمایتی بودن این قانون و بیشتر بر پایه تامین حقوق کارگران است.

دادستان مرکز استان گلستان نیز از ورود پُررنگ‌تر دادستانی در حوزه کارگری و کارفرمایی خبر داد.

محمود اسپانلو با تسلیت درگذشت پاکبان گرگانی، گفت: از این پس ماموریت جدید معاونت حقوق عامه دادسرای مرکز استان، پیگیری موضوعات مربوط به حقوق کارگری و کارفرمایی است و همه جامعه کارگری استان می‌توانند از امروز برای بیان مشکلات و درخواست ها‌ی حقوق و قضایی خود به این معاونت مراجعه کنند.

اسپانلو با تاکید بر این که قطعا مشکلات مربوط به حوزه کارگری را رصد می‌کنیم گفت: مشکلات بخش کارگری و کارفرمایی مربوط به حقوق عمومی و از وظایف ماست و تلاش می‌کنیم خدمات ارزنه‌ای به قشر ارزشمند کارگر در استا ارائه کنیم.

وی با اشاره به این که بر اساس قانون بازرسان قانون کار در ماده ۱۰۱ جزو ضابطین دادگستری هستند افزود: دو. ره‌های آموزشی ویژه برای این ضابطین برگزار و کارت ضابط برای آنان صادر می‌کنیم تا در این حوزه نظارت‌ها گسترده‌تر شود.

دادستان مرکز گلستان درباره تمکین نکردن کارفرمایان به آرای صادر شده در مراجع قانونی گفت: این آرا ضمانت اجرای کیفری دارد و کارفرمایانی که از اجرای به موقع آرای هیئت‌های حل اختلاف و آرای قطعی و لازم الاجرای مراجع حل اختلاف جلوگیری کنند، علاوه بر اجرای آرا به جریمه نقدی از ۲۰ تا ۲۰۰ برابر حداقل مزد روزانه کارگر محکوم می‌شوند.

محمود اسپانلو درباره به کارگیری اتباع خارجی غیرقانونی در کارگاه‌ها هم گفت: بر اساس قانون، برای کارفرمایانی که از اتباع غیرقانونی به کار بگیرند از ۹۱ روز تا ۱۸۰ روز حبس در نظر گرفته شده است.

وی افزود: حمایت از کارگران، رابطه مستقیم با فعالیت اشتغال و تولید دارد و در این قسمت هم در ستاد اقتصاد مقاومتی استان برای کمک به واحد‌های تولیدی از کارفرمایان حمایت می‌کنیم تا منجر به حفظ و پایداری اشتغال کارگران شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان هم با قدردانی از نگاه دادگستری استان برای ورود به موضوع مشکلات کارگران گفت: ۱۸۸ هزار نفر کارگر بیمه شده در استان در ۴۳ هزار کارگاه کار می‌کنند.

حسینعلی خواجه مظفری ادامه داد: میانگین مدت زمان رسیدگی به پرونده اکنون به ۱۶ روز رسیده است که رتبه سوم کشور را داریم.

وی با اشاره به کاهش ۱۵ درصدی تعداد افرادی که در استان بیمه بیکاری دریافت می‌کنند، افزود: تنها استان کشور هستیم که با سیر نزولی پرداخت بیمه بیکاری مواجهیم و به معنای کاهش اخراج کارگران است که نتیجه اقدامات ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان و دستگاه‌های اجرایی برای کمک به رونق تولید و جلوگیری از تعطیلی واحد‌های تولیدی است.

بیمه کارگران ساختمانی، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در کارگاه‌های بالای ۵۰ نفر، تمکین نکردن کارفرمایان به آرای صادر شده در هیئت‌های حل اختلاف و مراجع قانونی، به کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز، قرارداد‌های چندماهه و تحمیلی از جمله مواردی بود که در جلسه امروز از سوی نمایندگان کارگری مطرح شد.

دیگر خبرها

  • حجم سرمایه‌گذاری سه هلدینگ‌ وزارت تعاون در چهارمحال و بختیاری ۴۵۰۰ میلیارد تومان است
  • نشست مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان
  • حال ناخوش رانندگان تاکسی در گرگان
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟
  • چگونگی خدمات‌دهی به بیماران در زمان قطع سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک بیمه سلامت
  • بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد
  • اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد، چه می‌شود؟
  • اگر در حادثه ناشی از کار، کارفرما مقصر باشد چه می‌شود؟
  • تمدید نام نویسی بیمه رایگان بازنشستگی مادران روستایی و عشایری
  • بهره مندی ۱۳۸ هزار کارگر در لرستان از پوشش بیمه تأمین اجتماعی